Ressenya La mida justa


 

La mida justa

Jostein Gaarder

Traducció de Carolina Moreno Tena

Editorial Amsterdam

142 pàgines

14,90 euros (preu aproximat)






Resum:

     El primer dia d'universitat, l'Albert es fixa en una noia, l'Eirin. No es coneixen, però tots dos saben que s'han trobat. Trenta-set anys després, mentre lEirin és a Melbourne en una conferència, l'Albert rep una terrible notícia per part de la Marianne, amiga i metgessa. Pot viure amb el que ara sap? Decideix aïllar-se a la cabana que comparteix amb l'Eirin des de fa anys per dedicar vint-i-quatre hores a escriure la història de la seva vida junts. Ha de prendre una decisió vital, i hi ha secrets que necessita confessar, secrets que involucren la Marianne. No pot marxar d'aquest planeta amb la gran mentida que oculta.


Opinió:


 "TOT JUST VINC DE VEURE LA MARIANNE i tinc la sensació que d'ara endavant tot serà diferent. Estic trasbalsat i el que passi d'ara, d'una manera o altra, deixarà empremta en tots nosaltres. No hi ha marxa enrera, és impossible tornar a la normalitat. I pensar-hi em fa mal."


        Us recordeu del llibre "El món de Sofia" que va ser publicat als anys noranta? Va ser un llibre que em va agradar moltíssim i tinc molt bons records d'ell. Va ser el motiu principal que vaig voler agafar aquest llibre. Topar-me amb ell va ser una casualitat perquè quan vaig llegir Piranesi, tenint curiositat en van entrar ganes d'entrar a la web de l'editorial, i quan anava xafardejant el seu catàleg em vaig trobar amb ell. ( Link editorial )

     Tot comença quan la metgessa de l'Albert li dona una molt mala notícia. Frustrat pel diagnòstic se'n va a la cabana que té a les muntanyes i que tants bons moments li ha donat a ell i a la seva família. Allí fa una retrospectiva de la seva vida junt amb pensaments filosòfics com ara la brevetat de les nostres vides en el món, un món prestat, llogat i que algun dia ens tocarà deixar, i on anem després.

     No és una lectura habitual en mi i crec que per això ha sigut molt interessant i enriquidora.

     És un llibre petit amb un personatge principal que és el que porta tota la història i que parla també de totes les persones que l'envolten.

     En resum, és un llibre, que et no deixa indiferent, i que qual l'acabes et queda la sensació de pensament que et fa rumiar durant molt de temps. El recomano.

     La meva valoració personal és d'un 5 sobre 5.


AUTOR:


     Jostein Gaarder (Oslo, 1952) va ser professor de Filosofia i d'Història de les Idees a un institut de Bergen durant deu anys. El 1986 va començar a publicar llibres, i el 1990 va rebre el Premi de la Crítica i el Premi literari del Ministeri de Cultura noruecs per la seva novel·la El misteri del solitari (Siruela, 1995). Però va ser El món de Sofia (Siruela, 1994) l'obra que es va convertir en un autèntic best-seller mundial i que ha estat guardonada a Espanya amb els premis Arquebisbe Juan de San Clemente i Conde de Barcelona. Gaarder va crear la Fundació Sofia, el premi anual del qual va dotar econòmicament la millor tasca innovadora a favor del medi ambient i el desenvolupament.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Reseña 83 segundos

  83 segundos César G. Antón Editorial Minotauro 352 páginas 16.10 euros  Audiolibro en Storytel: relatado por César G. Antón y Marc Lobato ...